Курсеви

Курсеви за обука на англиски јазик

Англиски како втор јазик

Часовите ESL се фокусираат на јазичните вештини за преживување. Нашите часови ги учат основните јазични вештини на зборување, слушање, читање и пишување. Имаме часови по англиски јазик за сите нивоа од пред-почетник до напреден.

Овој курс е дизајниран за ученици со малку или никакво познавање на англиски јазик. Студентите ќе научат азбука, препознавање на броеви, зборови за видување и фонетика.

За студентите со нередовни распореди или живеат далеку, БЕИ има часови преку авто-чекор за студентите да учат англиски јазик насекаде и во кое било време. Часовите се обезбедуваат преку нашето партнерство со Бурлингтон англиски.

Часовите по англиски јазик се изучуваат со хибриден метод, нудат настава и на часови преку Интернет и лице в лице. Овој курс е одличен за студентите кои претпочитаат и автоматска настава и вежбање со инструкторот и соучениците.

Овој курс е совршен за мали групи кои имаат слични цели за учење јазик и треба да работат на специфични јазични цели.

БЕИ нуди приватна настава за учениците со ограничени способности што може да го отежнат учеството во групна класа. Ограничените способности може да вклучуваат, но не се ограничени на проблеми со низок вид, оштетен слух и проблеми со мобилноста.

Наскоро!

Курсеви за англиски јазик за специфични цели

Skивотни вештини Англиски

Овие курсеви го воведуваат ново пристигнатиот бегалец во функциите на американското општество. Студентите ќе се запознаат со различни сектори на нашата локална заедница и англискиот јазик треба да бидат успешни. Популарни теми на курсот вклучуваат финансиска писменост, здравствена писменост и разбирање на системот за образование на САД.

Овие курсеви обезбедуваат познавање на англиски јазик за специфични работни индустрии. Студентите на овие курсеви може да имаат претходно искуство во тие области или можат да бидат заинтересирани да влезат на тоа поле за работа. Теми за популарните курсеви вклучуваат Медицински англиски јазик, англиски јазик за информатичка технологија и англиски јазик за административни професионалци.

Овој курс е прилагоден за работодавците кои имаат значително население на бегалци вработени. Класите се често на работното место и комбинираат основни вештини за преживување на англиски јазик со специфичен речник и фрази поврзани со индустријата.

Специфичните потреби на бегалската заедница во Хјустон може да утврдат дека часови по англиски јазик за специфични цели се потребни за да се промовира доверба и самодоволност во области како што се Разговор, Пишување и сл.

Преведете »