Услуги за поддршка

Како новодојденец во Соединетите Држави, учењето англиски јазик може да ви помогне да се поврзете со вашиот нов дом и вашата нова заедница. Нашата цел во БЕИ е да ви помогнеме да го постигнете вашиот Американски сон и да ги надминете сите пречки со тоа што ќе ви дадете една од најмоќните алатки - комуникација. Ние ве научиме на англиски јазик што ви треба за заедница и работа. Ако идејата за учење англиски час не изгледа реална, разгледајте ги услугите за поддршка што ги нудиме за да ви помогнеме да ги постигнете своите цели.

Академско советување:

Наоѓањето работа може да биде стресно, особено кога сте нови во Америка. Нашиот студентски советник е тука да ви помогне и да ви помогне да ги завршите чекорите за исполнување на вашата кариера. Понекогаш ова значи продолжување на вашата животна кариера овде во САД. Други времиња, тоа значи да пронајдете нова цел во кариерата. Нашите услуги за советување за кариера можат да помогнат да се идентификуваат можностите за обука, да продолжат со пишување, часови по англиски јазик, часови за работни вештини и многу повеќе!

Советување за кариера:

Наоѓањето работа може да биде стресно, особено кога сте нови во Америка. Нашиот студентски советник е тука да ви помогне и да ви помогне да ги завршите чекорите за исполнување на вашата кариера. Понекогаш ова значи продолжување на вашата животна кариера овде во САД. Други времиња, тоа значи да пронајдете нова цел во кариерата. Нашите услуги за советување за кариера можат да помогнат да се идентификуваат можностите за обука, да продолжат со пишување, часови по англиски јазик, часови за работни вештини и многу повеќе!

Услуги за додатоци

БЕИ нуди грижа за децата за време на час, така што мама и тато можат да продолжат да учат англиски јазик додека децата се згрижени.

БЕИ можеби е вашиот давател на јазици, но дали знаевте дека можеме да ви помогнеме да најдете други ресурси во заедницата? Како студент во БЕИ, вие сте дел од поголема мрежа на поддршка. Не двоумете се да ни поставите прашања. Можеме да ве упатиме до други даватели на услуги за бегалци за поддршка при вработување, потреби за домување, подготовка на ГЕД и др. Исто така, развивме години на мрежни заедници. Бидете сигурни дека ќе се сретнете со студентскиот советник на БЕИ за да дознаете повеќе.

Сите ние сме ученици на јазици и знаеме како се чувствува ученик за почетници. Во време кога е потребно, нашиот разновиден персонал и факултет можат да ви помогнат на вашиот мајчин јазик. Имаме јазична поддршка на арапски, кинески, персиски, француски, хинди, германски, гуџарати, јапонски, казахстански, кињаршки, кирунди, корејски, курдски, португалски, панџаби, романски, руски, српско-хрватски, паштунски, шпански, свахили, тагалог , Турски, урду, виетнамски и јорубански.

Кога се префрлате во нов град, понекогаш е потребно некое време да ги научите улиците и да се чувствувате удобно да истражувате. Поради ова, ние нудиме поголем дел од нашите часови во близина на вашиот дом, на локација со која лесно може да се оди. Ако сте задоволни со јавниот превоз, можеби ќе можете да одите часови во нашиот кампус. Ознаките за автобуси се достапни за студентите да доаѓаат во БЕИ, по потреба.

Пријавувате за државјанство во САД?

БЕИ помага во упатувањето на квалификувани клиенти за бесплатни курсеви за првично државјанство во САД преку ЦКТ Хјустон.

Часовите се наменети за ученици од англиски јазик и се фокусираат на подготовка на студенти за интервју за натурализација, испит за цивили / историја по англиски и американски држави. Вежбајте го интервјуто, тестот и научете го англискиот јазик што е потребно за да бидете успешни. Успешните завршувачи исто така добиваат пристап до правна помош и застапување за нивниот процес на натурализација од католичките добротворни цели.

Контактирајте ја cynthia@ccthouston.org

Побарајте повеќе информации за подготвителниот курс за државјанство

  Волонтер со нас!

  Областа на учење англиски јазик е вистинско глобално поле со можности да се работи со разновидни култури дома или да патува низ светот и предава и запознава нови луѓе. Без разлика дали сте заинтересирани да предавате дома или патувате во странство, БЕИ може да ви помогне во обуките потребни за да станете професионален наставник по англиски јазик.

  Нашата волонтерска програма за обука на наставници е дизајнирана да им помогне на кандидатите да станат успешни наставници по англиски јазик преку обезбедување:

  • Основни совети и техники за ефективна настава по англиски јазик.
  • Наставни методологии за вклучување студенти од сите возрасти и нивоа.
  • Управување со училницата и стратегии за планирање на лекциите за различни нивоа.
  • Најнови практики во ЕЛ трендови, мешано учење и комуникациски стратегии.
  • Практично работно искуство за нови наставници во ЕЛ, заинтересирани за предавање дома и во странство.

  Значи, ако размислувате за кариера во образованието по англиски јазик, треба да го завршите вашиот практикум или само сакате да патувате и да работите низ целиот свет, контактирајте го БЕИ за да започнете со својата кариера во ЕЛ.

  Волонтер денес!

  Преведете »