Të jetosh në Hjuston

Kultura Amerikane

 

BONI DHE NUK

 • Shkundni duart kur takoni një person për herë të parë
 • Amerikanët pëlqejnë kur njerëzit nuhasin bukur dhe duken bukur - thjesht them faleminderit nëse merrni një kompliment
 • Mos u vono për asnjë ngjarje; Kërkoni falje nëse jeni vonë.
 • Respektoni hapësirën personale - mos qëndroni shumë afër
 • Trajtoni të gjithë në mënyrë të barabartë
 • Mos bëni pyetje në lidhje me fenë, të ardhurat, statusin e martesës, moshën ose politikën
 • Ju mund të telefononi mësuesin tuaj me emrin e tyre të parë në BEI
 • Ju mund të bëni miq të rinj
 • Amerikanët nuk negociojnë çmimin nëse nuk blini artikuj BIG siç janë një makinë ose shtëpi
 • Studentët ndërkombëtarë duhet t'i binden ligjeve amerikane
 • Nëse merrni një biletë nga policia, paguani gjobën menjëherë

Bankar

Sapo të mbërrini në Houston, një nga gjërat e para që dëshironi të bëni është të hapni një llogari bankare.

Kontrollimi i llogarive ju lejon të depozitoni dhe tërheqni para shpesh dhe janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të paguar faturat tuaja mujore. Kur hapni një llogari kontrolluese, zakonisht vjen me çeqe dhe një kartë bankare, e cila mund të përdoret si karta juaj e Debit / ATM për të bërë blerje. Do të duhet të merrni disa dokumente kur të shkoni në bankë për të hapur një llogari. Kontrolloni me një bankë specifike për atë që ju nevojiten, por në përgjithësi, do t'ju duhet Pasaporta, Letra e Verifikimit të Regjistrimit nga BEI, Formulari I-20, dy dëshmi të Rezidencës në SH.B.A. (marrëveshja e qirasë, fatura elektrike, etj.). Kur vizitoni bankën, sigurohuni të bëni të gjitha pyetjet që janë të rëndësishme për ju, të tilla si: Whatfarë tarifash ngarkon banka? A përfshihen shërbime të tjera kur hap llogarinë? Këto banka janë kampusi afër BEI-së.

 • Banka e Amerikës
  5348 Road Westheimer
  Houston, TX 77056
  713-993-1620
 • Chase Bank
  5884 Road Westheimer
  Houston, TX 77057
  713-974-6346
 • Banka Wells Fargo
  5219 Richmond Ave.
  Houston, TX 77056
  713-840-8881

Kosto jetese

Kostoja e jetesës në Houston është dukshëm më e ulët se qytetet e tjera metropolitane në Shtetet e Bashkuara. Pavarësisht se është qyteti i 4-të më i madh në Amerikë dhe ka një popullsi prej mbi 6 milionë banorësh, kostoja e jetesës në Houston është 10% më pak se mesatarja kombëtare. Në fakt kostoja e banesave është edhe 22% më pak se mesatarja kombëtare. Është e mundur të shijoni argëtime dhe aktivitete të shkëlqyera, duke qenë në gjendje të përballoni gjërat e nevojshme. Ju me të vërtetë mund të zgjasni dollarin tuaj dhe të shijoni një jetë të mrekullueshme nëse vendosni të lëvizni, punoni ose studioni në Hjuston.

Patentë

Nëse dëshironi të drejtoni një automjet, do t'ju duhet një patentë shoferi nga Teksasi. Ju lutemi shkoni në internet në http://www.txdps.state.tx.us/DriverLicense/ ose gjeni zyrën tuaj lokale të DPS-së. Disa aplikantë mund të kenë nevojë të plotësojnë çertifikimin IMPACT para se të bëjnë testin e tyre të vozitjes. Nëse aplikanti është më i ri se 25 vjeç, atëherë ata duhet të marrin një kurs sigurie për shoferin përpara se të aplikojnë për licencë. Studentët F-1 duhet të sjellin Pasaportë, I-20, I-94, DPS Letër nga BEI, dy dokumente me emrin dhe adresën tuaj të shtëpisë, për shembull faturë elektrike, deklaratë bankare ose marrëveshje qiraje. Shtetasit e huaj mund të ngasin makinën me një patentë shoferi të vlefshme, të pashpuar nga një shtet ose vend tjetër i SH.B.A.-së VET forM deri në 90 ditë pasi të lëvizin në Teksas.

 

Ushqim & Argëtim

Gjithçka është më e madhe në Teksas, veçanërisht ushqimi. Houston është shtëpi për mbi 10,000 restorante që përfaqësojnë 70 lloje të ndryshme të kuzhinave dhe kulturave. Farëdo që të jeni në humor për të ngrënë, Houston ka ose një restorant ose supermarket për të. Shijoni BBQ tradicionale në Teksas; Grab një tas Pho në Chinatown; ose shijoni një mbrëmje elegante në disa nga vendet më kulturore dhe të sofistikuara në vend. Shikoni këto faqe në internet për të mësuar më shumë rreth restoranteve dhe ngjarjeve ushqimore në Houston. https://www.houstonpress.com/Restorantet "Space City" gjithashtu gëzojnë një sërë ngjarjesh argëtuese, kulturore dhe adrenaline-pompimi. Weekdo javë, ka koncerte, ngjarje sportive dhe arte. Houstonians gjithashtu duan të dalin jashtë dhe të shijojnë aktivitete si biçikletë, volejboll dhe vrapim në shumë parqe përreth qytetit. Studentët e BEI mund të përfitojnë nga udhëtimet dhe aktivitetet e studentëve çdo javë. Ne shkojmë në shigjeta ujore, vallëzime, filma, etj. Gjeni aktivitete të tjera në Houston duke përdorur lidhjet më poshtë. https://www.visithoustontexas.com/

Health Insurance

Nëse po hyni në SH.B.A. me vizë F1, është mirë të keni prova të sigurimit shëndetësor ndërsa studioni në Institutin e Edukimit Bilingual. Në shumë vende, shpenzimet e kujdesit shëndetësor mbulohen për banorët. Sidoqoftë, në Shtetet e Bashkuara, individët janë vetë përgjegjës për këto shpenzime. Shpenzimet mjekësore mund të kushtojnë mijëra dollarë. Një politikë e mirë sigurimesh ju lejon qasje në lehtësira të shkëlqyera mjekësore dhe ju ofron mbrojtje nga kostot e shtrenjta të kujdesit shëndetësor.

1 Option:

Bleni sigurim shëndetësor nga një kompani private në Shtetet e Bashkuara.

BEI nuk mandaton se cilën kompani përdorni. Ka shumë mundësi për studentët ndërkombëtarë me plane më të ulta se 40 dollarë në muaj. Këtu është një kompani që shumë nga studentët tanë preferojnë. www.isoa.org

2 Option:

Sillni një politikë sigurimi shëndetësor nga vendi juaj.

Me këtë mundësi, studentët mund të kenë nevojë të paguajnë vetë faturat e tyre mjekësore, dhe pastaj të rimbursohen më vonë kur të kthehen në vendin e tyre.

Kartë Q Metro

Sapo të mbërrini në Houston, një nga gjërat e para që dëshironi të bëni është të kuptoni transportin.

Sistemi i autobusëve të Houston-it, "Metro" është një nga mënyrat më të përdorura për t'u përdorur.

Për lehtësi, kalorësit e shpeshtë mund të përdorin Metro Q Card. Kjo kartë është më shumë si një kartë e parapaguar. Mund të futni para sa të doni. Për të blerë kartën Q, do të duhet të kërkoni një letër verifikimi të regjistrimit në BEI dhe të sillni ID tuaj.

Ku te blej?

 1. online: https://www.metroridestore.org/default.asp
 2. Mobile App: Në aplikacionin celular mund të blini bileta dixhitale duke përdorur kartën tuaj të debitit ose të kreditit dhe t'i tregoni kodin QR shoferit të autobusit dhe / ose inspektorëve të tarifave. Aplikacioni është i disponueshëm për të dy pajisjet iOS dhe Android. Aplikimi i Biletave Q në Google Play | Q-Biletë në Dyqanin e Aplikacioneve
 3. Në person: Merrni Letrën tuaj të Verifikimit të Regjistrimit BEI në një nga vendet pjesëmarrëse. Vendet e afërta përfshijnë:
  • Fiesta Mart
   6200 Blvd Bellaire,
   Houston, TX 77081
   713-270-5889
  • Zgjerimi HEB
   5895 St. Felipe St.
   Houston, TX 77057
   713-278-8450
  • Autoriteti i Transportit Metropolitane - METRO
   1900 Kryesore St
   Houston, TX 77002
   713-635-4000

Siguri

Mirësevini në SHBA! Siguria juaj është shumë e rëndësishme për ne. Ne mendojmë se Houston është shumë i sigurt, megjithatë, është gjithmonë e rëndësishme të merren masa paraprake. Ju lutemi sigurohuni që të ndiqni këto rregulla të thjeshta për sigurinë tuaj:

Vëzhgues i rrethinës tuaj:

Shtë shumë e rëndësishme të qëndroni “vigjilent” dhe vëzhgues të rrethinës tuaj. Kudo që po udhëtoni, duhet të vëzhgoni gjithmonë rrethinat për të qenë të vetëdijshëm se kush po ecën prapa ose para jush.

Koha e natës:

Këshillohet të mos ecni vetëm gjatë natës. Provoni dhe shmangni sa më shumë që të jetë e mundur. Nëse është absolutisht e nevojshme sigurohuni që të ecni në grupe ose çifte.

me vlerë:

Ju lutemi gjithmonë kini kujdes nga 'Krimet e vjedhjes'. Sigurohuni që asnjëherë mos i lini gjërat pa mbikëqyrje (kuletat, çantat, celularin, laptopët, librat etj.). Mos u largo, pasi kërkon vetëm një sekondë që dikush të vjedh gjërat e tua. Ky rregull është i vërtetë edhe për veturat. Asnjëherë mos lini portofolin, çantat, laptopët, celularët dhe pasaportën dukshëm në vendin tuaj ndërsa lini makinën tuaj të shkojë në një dyqan.

Informacion personal:

Informacioni juaj personal është posedimi juaj me çmim. Vjedhja e identitetit është kur vjedhin kartat e kreditit, kartat e identitetit, patentë shoferin, pasaportat. Asnjëherë mos jepni informacione përmes telefonit ose përmes postës elektronike. Ka shumë mashtrime të njerëzve që pretendojnë të jenë IRS, FBI, etj. Gjithmonë mbani kopje të pasaportave, vizave, I-94, I-20 dhe dokumenteve të tjera të rëndësishme.
Jini të lumtur dhe jini të sigurt gjithmonë !!

Përkthe »